När slutsignalen ljöd efter den sista matchen i förkvalet säsongen 2012/13 gick en uppgiven suck genom djurgårdsfamiljen som samlats på Hovet. Det var i just detta ögonblick som Djurgårdshjälpen föddes av liten grupp djurgårdssupportrar som just då, när allt var som tyngst, bestämde sig för att det nu var dags att visa att Djurgården inte bara har den bästa publiken på läktarna utan även den bästa vid sidan av isen. Det är dags att mobilisera och bidra till att Djurgården kommer tillbaka dit föreningen hör hemma – Djurgården ska tillbaka till Elitserien! Gruppen bakom Djurgårdshjälpen har lärt känna varandra under den framgångsrika kampanjen ”Rädda Otto” då man under ett par intensiva juliveckor startade och drev en insamling som drog in nästan en halv miljon kronor och därigenom möjliggjorde att djurgårdslegenden Kristofer Ottosson kunde fortsätta ännu en säsong i djurgårdströjan och få avsluta sin karriär i laget i hans hjärta.

Framgången med ”Rädda Otto” säsongen 2012/13 inspirerade till en ny kampanj och insamling följande säsong 2013/14. Denna gång spelades musik in, öl togs fram och inte minst arrangerades ”En dag för Djurgården” på Hovet den lördagen de femte oktober. Under denna dag fanns aktiviteter för stora som små på Hovet innan, under och efter match. Dessutom fanns möjligheten att möta gamla Djurgårdslegender i en vänskapsmatch på Hovets blanka is samt att mingla med före detta spelare under det konvent som arrangerades innan matchen. På kvällen deltog huvuddelen av laget i den middag och fest som arrangerades på en lokal i Globen området. Kampanjen 2013/14 bidrog till att möjliggöra värvningen av Jens Jakobs som i sin tur i högsta grad bidrog till att spela upp DIF i SHL.

Inför kommande säsong laddar vi om med nya tankar och idéer. Vi kommer att hålla alla intresserade uppdaterade via hemsidan.